23948sdkhjf

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Sommaren blir hektisk för Fredrik Eriksson. Samtidigt som det är rusning till Långbro värdshus så har stjärnkocken också öppnat sin restaurang på Nationalmuseum igen.

Läs också: Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Som så många andra museer har Nationalmuseum varit stängt till följd av coronapandemin. Men i går öppnade Nationalmuseum igen och därmed även restaurangen som drivs av Fredrik Eriksson. Tack vare rymliga lokaler har det varit möjligt att öka avstånden mellan borden och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

I restaurang, glasbar och kafé bjuds det på luncher med klassiskt och nutida på tallriken, ofta med gröna inslag och gärna med avstamp i svenska råvaror. Lunch serveras fram till kl 15. Därefter erbjuder Glasbaren kalla rätter, smörgåsar och fika från eget bageri.

På kvällstid förvandlas restaurangen till festsal med utsikt över Stockholm slott och Gamla stan. I väntan på att restriktionerna släpps erbjuds middagar för 49 personer.

På Långbro värdshus, som också drivs av Fredrik Eriksson, går verksamheten som tåget. Det serveras mer mat än någonsin och värdshuset nyanställer personal. En kock och kringpersonal behöver rekryteras. Dessutom har öppettiderna utökats och uteserveringen byggts ut.

– Vi har haft lojal personal och lojala gäster och har lyssnat på vad våra gäster vill ha. Sedan har vi jobbat väldigt aktivt och justerat vår rörelse från dag ett sedan den här krisen kom. Jag personligen har aldrig jobbat så mycket som nu, men jag vill betona att vi gjort det här som ett team där hela personalen har varit med, säger Fredrik Eriksson till tidningen Mitt i Söderort.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Nyhetsbrev

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Arkiv

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Pressbyrån gör en Amazon – obemannat utan skanning

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114