23948sdkhjf

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

| Av Nyhetsbyrån Direkt | Tipsa redaktionen

Amerikanska köttersättningstillverkaren Beyond Meats intåg i Kina har fått lokala konkurrenter att stiga fram. Kinesiska Zhenmeat har nu tagit fram växtbaserat fläsk och växtbaserade kräftor, rapporterar CNBC. 

Enligt Zhenmeats vd Vince Lu har företaget en "unik fördel" genom att kunna anpassa produkter till de lokala preferenserna. Kina är världens största konsument av fläskkött och en av de största av skaldjur som kräftor.

De produkter som nu lanseras är dels en friterad köttfri fläskfilé, dels växtbaserade kräftor.

– För det växtbaserade köttet är amerikanska företag som Beyond Meat och Impossible Foods mycket framgångsrika med burgare. De har sin unika teknik för att få burgare att smaka saftiga och som nötkött. Men sedan starten för Zhenmeat har vi alltid fokuserat på det kinesiska köket, säger Vince Lu till CNBC.

Mer om: zhenmeat
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Nyhetsbrev

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Arkiv

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Pressbyrån gör en Amazon – obemannat utan skanning

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156