23948sdkhjf

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

På fredag trappas kampen om kunderna upp mellan regerande mästaren Max och utmanaren Bastad Burgers. Då blir det stekhet duell i Luleå, staden i Norrbotten där båda kedjorna har sitt ursprung och sina huvudkontor, skriver Norrbottens-Kuriren.

Läs också: Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

I den ena ringhörnan finns Max med en historia som sträcker sig 50 år tillbaka i tiden och för närvarande fyra restauranger i Luleå.

I den andra ringhörnan finns uppstickaren Bastard Burgers som på bara fem år växt till en rikstäckande kedja och på fredag öppnar sin 37:e svenska enhet och andra i Luleå.

För första gången kommer kedjorna nu att gå i närkamp. När Bastard Burgers den 3 juli öppnar sin konceptrestaurang i Lilla Shopping så finns redan en Maxrestaurang på andra sidan Timmermansgatan.

– Vi ser oss inte som konkurrenter om samma kundsegment. Bastard Burger säljer premiumburgare som kostar lite mer, säger Bastard Burgers marknadschef Kim Markström till Norrbottens-Kuriren.

Max restaurangchef Alex Takalo ser lite annorlunda på saken.

– Det kommer att bli roligt. Konkurrens är alltid utvecklande. Jag har redan pratat med min personal och vi måste allihop försöka förbättra oss på alla plan för att kunna möta konkurrensen på ett bra sätt.

Mer om: bastard burgers | max
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111