23948sdkhjf

McDonald's stämmer sin förra vd – ljög om sexuella relationer

Steve Easterbrook anklagas för lögn, undanhållande av bevis och bedrägeri.

När McDonald's i november förra året sparkade vd:n Steve Easterbrook var det över en olämplig kärleksaffär. Nu har nya, graverande uppgifter framkommit som lett till att snabbmatsjätten valt att stämma Easterbrook i en ovanligt publik fajt mellan ett storföretag och dess tidigare vd, skriver New York Times.

Steve Easterbrook hade varit en i ekonomiska termer mycket framgångsrik vd sedan i januari 2015 när han enligt McDonald's visade prov på dåligt omdöme genom att inleda en relation med en underordnad. Han sparkades, men lämnade företaget med ett stort avgångspaket, enligt uppgift värt motsvarande cirka 350 miljoner svenska kronor.

Nu kräver McDonald's tillbaka aktieoptioner och annan kompensation i en stämning där snabbmatsjätten anklagar sin forna vd för lögn, undanhållande av bevis samt bedrägeri. Efter att ha gått igenom gamla mailkonversationer anser sig McDonald's ha bevis för att Steve Easterbrook haft sexuella relationer med tre anställda under sitt sista år som vd, och dessutom belönat en av dessa anställda med ett lukrativt antal aktier.

I ett internt memo som New York Times citerar skriver McDonald's nuvarande vd Chris Kempczinski att “McDonald’s tolererar inte ett beteende från någon anställd som inte överenstämmer med våra väderingar. När vi nu åter förbinder oss till våra värderingar är det mer än någonsin dags att vi omfamnar vad vi står för och agerar som en positiv kraft för förändring”.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081