23948sdkhjf

Café String ut – Lykke Kaffegårdar in

Kaffeföretaget vill förändra kaffebranschen – med ny mötesplats i anrika lokaler.

Klassiska 50-talsfiket Café String finns inte mer. Men lokalerna på Södermalm i Stockholm har fått nytt liv tack vare kaffeföretaget Lykke Kaffegårdar. Med sin nya kaffebar vill företaget skapa en mötesplats.

Lykke Kaffegårdar försöker enligt egen utsago att utmana det traditionella sättet att odla, köpa och rosta kaffe och har som mål att förändra kaffebranschen till det bättre. Ett steg på vägen är den kaffebar som nu öppnat ett stenkast från Nytorget på Södermalm. Där serveras inte bara kaffe utan även fika, smårätter, hantverksöl och cocktails. Allt lokalproducerat och med fokus på hållbarhet.

”Kaffebaren vid Nytorget är platsen där våra våta kaffedrömmar äntligen får liv. Från våra egna kaffegårdar till dig i en obruten kedja”, sammanfattar grundaren Johan Damgaard och gänget bakom Lykke Kaffegårdar sin vision.

Johan Damgaard var med och grundade kafferosteriet Johan & Nyström. Han driver numera både ett rosteri och Lykke Kaffegårdar samt samäger ett antal kaffegårdar i bland annat El Salvador, Panama, Uganda och Peru. Damgaard är även delägare i juiceproducenten Rscued och bageriet Bak, tidigare Dessert & Choklad Stockholm.

Med hjälp av designbyrån Reactor har Lykke Kaffegårdar skapat en design med respekt för historien. I mångt och mycket har det handlat om att lämna så mycket som möjligt av lokalen orörd och sedan lägga till ”Lykkekänslan”. Alla möblerna går att köpa, precis som i Strings barndom.

 – Imperfektion, folkligt och osnobbigt var ledorden när vi tog oss an uppdraget att ta fram inredningskonceptet. Att få möjlighet att komma in i Strings gamla lokaler, som närmast kan beskrivas som institution, är en ära som förpliktigar, menar Björn Drawfarc, vd på Reactor.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.103