23948sdkhjf

Fatresan kröns med egen buteljering

Den svenska whiskytillverkaren Mackmyra tar ännu ett grepp för att öka upplevelsen av whiskyn för sina kunder. Fatägare erbjuds nu att själva buteljera sin whisky och fästa sin whiskys skräddarsydda etikett på flaskan.

Mackmyra adderar nu ytterligare ett steg i whiskyresan genom att erbjuda fatägare möjligheten att buteljera sina egna fat i destilleriets nya buteljeringsanläggning i Whiskybyn.

– Fatägare får tömma fatet, fylla de exklusiva buteljerna och fästa sin whiskys skräddarsydda etikett. En unik upplevelse i destilleriets nya buteljeringsanläggning där fatägare ges möjlighet att sluta cirkeln i sin fatresa och bli en del av hantverket av sin egen whisky, säger Magnus Dandanell en av grundarna till Mackmyra.

Mackmyra startade den svenska whiskyresan 1999 och några år senare lanserade Mackmyra sin idé om att skapa en upplevelsesresa genom att sälja fat, där hantverket av högkvalitativ whisky görs tillgängligt för intresserade. Det unika Reservekonceptet, där privatpersoner och företag kan köpa egna 30-litersfat och följa sin whisky från korn till flaska blev en succé och idag är Mackmyra ledande både till antal fat och omfattningen av upplevelsen.

Mackmyras fatägare har alltid haft möjligheten att påverka sin fatresa i alla steg: från val av recept, fattyp och karaktär till var i landet de vill låta sin whisky mogna. Genom årliga fatprovningar kan whiskyns utveckling för att hitta den perfekta tiden för buteljering, när kvalitet och smak är som allra bäst. En resa som har utbildat många svenskar om ekfatens påverkan på ädla drycker, men även uppmuntrat till att välja närproducerat och kvalitet.

– Vi, åtta grundare, fick i juli äran och möjligheten att buteljera de första åtta faten i Mackmyras nya eventbuteljering och vi skapade och tog fram egna etiketter till våra flaskor. Det blev en oförglömlig teambuildingdag, där alla deltog i arbetet som i en tomteverkstad. På kvällen provade vi tillsammans det färdiga resultatet till en specialkomponerad meny i Whiskybyns restaurang. Vi är övertygade om att alla världens livsnjutare kommer älska denna upplevelse, säger Magnus Dandanell.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Panini har lämnat Kungsgatan
Klart för ännu en Pinchos som fortsätter expansionen
Hammars första förvärv – köper norrländskt bryggeri
Här är de nya restaurangaktörerna på Mall of Scandinavia
Hantverksbryggerier går på knäna – vill se sänkt skatt
Ingen svensk medalj i kock-VM
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.109