23948sdkhjf

Sökes: Restaurangkoncept till palats

Fastighetsbolag söker konceptidéer till Dicksonska palatset, Feskekôrka och Billdals Gård.

Finnes: Ett vackert palats. Sökes: En restaurang med rätt konceptidé. Det handlar om Dicksonska palatset som nu ska rustas upp och öppnas för göteborgarna. Utöver familjens Dicksons ståtliga köpmanvilla vid Heden söker fastighetsbolaget Higab också kreativa entreprenörer till Feskekôrka och Billdals Gård.

– Nu utvecklar vi dessa unika och vackra hus för göteborgarna, vilket är jätteroligt. Inte minst Dicksonska Palatset som under många år har varit lite hemligt då det använts för Göteborgs stads representation. Nu får alla tillgång till det, säger Anette Persson, affärsutvecklare på Higab.

Det var den förmögna friherren Oscar Dickson som år 1862 lät uppföra den tre våningar höga byggnaden av sten i florentinsk nyrenässansstil. Huset är 928 kvadratmeter stort och byggnadsminne sedan 1973. Upprustningen kommeer att pågå under 2021, och året därpå hoppas Higab kunna öppna palatset för allmänheten med ett restaurangkoncept som lyfter fram den unika miljön.

– Det blir inga ombyggnationer i de delar som har bevarandekrav utan där handlar det om varsam renovering. Men vi har möjlighet att inreda ett modernt restaurangkök då det ursprungliga köket byttes ut för länge sedan, säger Anette Persson.

Även Feskekôrka och Billdals Gård står inför omfattande upprustningar.

– En konceptförfrågan för Feskekôrka gick ut redan i mars men coronapandemin gjorde att den tillfälligt pausades. Nu är den åter öppen och här efterlyses verksamhetsidéer med fisk- och skaldjursinriktning. Billdals Gård från 1860-talet, belägen i en vacker park i Billdal, öppnar för en annan typ av koncept, säger Anette Persson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.158