23948sdkhjf

De blir först med klimatpositiv dryck

Företaget Goddryck som tillverkar alkoholfria drycker och vin blir nu först i världen med att erbjuda klimatpositiva drycker. Detta innebär att hela värdekedja och allt däri som genererar utsläpp klimatkompenseras till 110 procent.

– Att bli klimatpositiv är ett steg av många för GodDryck, det blirviktigt för oss att fortsatt arbeta för att minska vårt klimatfotavtryck, och alltid låta klimatet var centralt i alla val vi gör. Vi vill att branschen tar fler och snabbare initiativ som bidrar till att minska sitt klimatavtryck. Att klimatberäkna hela sin värdekedja är inte så komplicerat som man kan tro, det är något som alla företag kan genomföra, säger Joseph Dickenson vd Goddryck i en kommentar.

För att åstadkomma klimatpositivitet har Goddryck bland annat valt att frakta sina viner från Europa med tåg istället för lastbil samt tagit bort den plastfilm som omsluter flaskan. För att kompensera ytterligare väljer företaget också att plantera träd i den tropiska skogen Cochabamba i Amazonas i Bolivien.

Goddryck ägs av stiftelsen Goodcause och startades med syftet att göra gott i världen. All vinst går därför i slutändan  också till välgörenhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094