23948sdkhjf

Krögarduons restaurang har snyggaste skylten

Förra året öppnade välrenommerade krögarduon Adam & Albin restaurang Misshumasshu i Birger Jarlspassagen i Stockholm. I krogens främre hörn mot Smålandsgatan lyser restaurangskylten som nu utsetts till vinnare av Svenska skyltpriset 2020.  

Så här lyder juryns motivering: ”Ett raffinerat kaos bjuder in till en värld av asiatiska smaker och fångar samtidigt intensiteten i en storstadsmiljö likt Tokyos. Genom ett mischmasch av ord och symboler i neon förmedlas kreativt och kommunikativt restaurangens själ och hjärta. Skyltkonceptet med en touch av folkhemsneon sammansmälter på ett oväntat och finurligt sätt med Birger Jarlspassagens sena 1800-tals elegans.”

Restaurang Misshumasshu öppnade i mars förra året. Adam Dahlberg och Albin Wessman har skapat en urban restaurang inspirerad av Tokyo, Stockholm och New York och med en meny bestående av smårätter, spett, ramen och en större fiskrätt.

Skyltdesignteamet från Skyltgruppen har installerat en ljusskylt som speglar restaurangens karaktär med ett neoncollage som ger intryck av ett mischmasch av upphittade skyltar. Skylten har också blivit ett effektivt marknadsföringsmedel för Misshumasshu, då den ofta förekommer i selfies som turister och andra besökare tar utanför restaurangen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125