23948sdkhjf

Surfers byter adress – och får större kök

Vill fördjupa kunskapen om det kinesiska matkulturen.

Surfers byter lokaler i centrala Stockholm. Från och med den 7 oktober tar restaurangen emot sina gäster i Townhouse Nosh and Chow på Norrlandsgatan i centrala Stockholm.

Restaurangen Surfers föddes i Visby för 16 år sedan. 2014 tog Mymlan Isenborg och Jonathan Bergström sitt krogkoncept till Stockholm där Surfers de senaste sex åren funnits på Regeringsgatan. Men nu flyttar alltså krogen några kvarter till Norrlandsgatan. 

– I och med denna flytt får vi inte bara mycket fler sittplatser utan även ett större kök med fler möjligheter. Vi är superglada över att äntligen få börja woka, grilla och ånga, säger Mymlan Isenborg.

Köksmästare blir Nilas Corneliussen, som har lång erfarenhet inom det kinesiska köket, och har även tävlat för Sverige i Bocuse d´Or år 2018 och 2019. Restaurangen har också knutit till sig Ludvig Sääf, även känd som Mr Baijiu och en av Europas främsta kännare inom kinesisk mat- och dryckeskultur.

En viktig del i det vi vill åstadkomma på vår nya adress är att fördjupa både vår, och i förlängningen gästens kunskap och förståelse för den kinesiska matkulturen. I våra nya lokaler kommer man ha möjlighet att besöka Ludvig för teceremonier, provning av baiijius olika stilar, eller för att med höga stämmor sjunga kinesiska dryckesvisor till de chilistinna rätter som köket serverar, säger Mymlan Isenborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109