23948sdkhjf

60 restauranger anslutna när Wolt etablerar sig i Uppsala

Efterfrågan på matleveranstjänster har exploderat under coronapandemin. Finländska Wolt tillhör de företag som har gynnats. I dagarna expanderar bolaget sin tjänst till Uppsala där krogmat nu ska levereras på 35 minuter.

Tugg, Tjuren, Klang Market, Ll’Amice och Bastard Burgers är några av de 60 restauranger som är anslutna från start. Flera finns bara på Wolts plattform.

– Efterfrågan på att kunna få hem mat från sina favoritrestauranger till dörren har länge varit stor i Uppsala, och har blivit ännu större nu under pandemin. Dessutom har Uppsala fått ett allt större och bättre restaurangutbud de senaste åren. Därför känns det extra kul att den här lanseringen blir en av våra absolut största hittills, säger Carl Zetterqvist, vd på Wolt i Sverige.

Med etableringen följer till att börja med 50 nya arbetstillfällen i Uppsala. 

Det i Finland grundade Wolt har idag verksamhet i 23 länder. Företaget anlände till Sverige 2016 med Stockholm som första stad och har sedan dess etablerat sig i ytterligare nio andra städer – Örebro, Västerås, Norrköping, Linköping, Gävle, Eskilstuna, Sundsvall, Karlstad och Borås. Uppsala blir därmed den elfte svenska staden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094