23948sdkhjf

Nytt matmecka växer fram i Söderhallarna

Permanenta restauranger blandas med nya pop up-koncept när Söderhallarna på Södermalm i Stockholm utökar sin matsatsning.

I somras öppnade japanska Miyakodori, en pop up-restaurang med den klassiska japanska risrätten Donburi, som betyder skål, på menyn, Bakom satsningen står kockarna Max Inazawa, tidigare på Frantzén, och John Forssell, med erfarenhet från Restaurang AG och Pontus-gruppen.

–  En av våra gäster beskrev oss nyligen som "It's like a little corner of Tokyo in Söderhallarna". Det tar vi som ett bra omdöme, säger Max Inazawa på Miyakodori.

Taverno Brillo vid Stureplan öppnade för några veckor sedan en filial i Söderhallarna. Brillo Pizza erbjuder även take away och hemleveranser. 

De följdes den 26 september av Elli's Falafel. Deras streetfood-falafel, som vanligen äts från en foodtruck, är nu på besök i Söderhallarna.

Asiatiska Waipo är en annan restaurangsatsning. Dessutom har kaffespecialisten Deli Co uppgraderats till större lokaler. Mitt i Söderhallarna hittar man också den franske bagaren Sébastien Boudet, som med sitt surdegsbageri har skapat en mötesplats för mathantverk. Under hösten kommer Boudet att utöka sin verksamhet med försäljning av grönsaker och spannmål på lösvikt samt mjölkvarnar för hemmabagare som vill mala sitt eget mjöl.

Det är riktigt kul att kunna samla så många bra restaurangkoncept på samma ställe. I Söderhallarna vill vi tillsammans med olika aktörer skapa en spännande plats för nya matupplevelser, säger Mikael Gillerlöv, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Söderhallarna.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078