23948sdkhjf

Stjärnkock anklagad för sexuella övergrepp – tog sitt liv

Den japanska stjärnkocken Taku Sekine har avlidit 39 år gammal efter att ha tagit sitt eget liv. Enligt familjens uttalande gled Sekine in i en depression efter att ha blivit anklagad för sexuella övergrepp, skriver New York Times.

Den japanska kocken hade nått berömmelse framför allt i Frankrike, där han drev två högprofilerade Paris-restauranger. Taku Sekine lämnade Japan som 30-årig för att tränas av Alain Ducasse och öppnade sedan Dersou, som är känt för att gifta ihop mat och cocktails, och Cheval d’Or som kombinerar det japanska och kinesiska köket.

I somras blev Taku Sekine anklagad för sexuellt våld mot flera kvinnor. Inledningsvis var han inte identifierad med namn, men uppmärksamheten blev stor när en kvinna på Instagram beskrivit sin attackare som en känd krögare. Lite senare namngavs han av den franska matsajten Atabula, som hänvisade till flera oberoende källor.

Den japanska stjärnkockens familj har tillbakavisat anklagelserna och betonat att Taku Sekine aldrig blivit åtalad eller föremål för klagomål. Familjen anklagar nu sociala medier såväl som traditionella medier för hans död.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078