23948sdkhjf

Anrika Kafferepet är hotat

Anrika Kafferepet på Klarabergsgatan i centrala Stockholm är hotat.

Kafferepet har legat vid Nils Ferlins torg sedan huset byggdes 1954. I september i år stängde konditoriet för renovering. Fastighetsägaren Klövern ska renovera hela huset och har erbjudit Kafferepet pengar för att flytta ut. Men den nuvarande ägaren Mayssa Ammouri, som köpte fiket år 2000, vill inte stänga.

– Hyresvärdar motarbetar gamla anrika kaféer. De vill ha nya, trendiga kaféer och ser till att de gamla försvinner. Men det är många, särskilt äldre, som tar tåget in till stan för att sitta på gamla mysiga kaféer. Äldre har snart ingenstans att vara, sitta eller fika. Det är ett problem, säger hon till Vi i Vasastan.

Tillsammans med sin man drev hon under nio år även Wienerkonditoriet på Biblioteksgatan som sedan bytte namn till Wienercaféet anno 1904. I dag ligger där en fransk restaurang.

Klövern vill inte uttala sig för Vi i Vasastan om renoveringarna eller om Kafferepets framtid i väntan på bygglov från Stockholms stad.

– När vi skrev kontrakt sa Klövern att de skulle plocka ner den klassiska neonskylten och sedan sätta tillbaka den. Men nu vet vi ju inte ens om vi får komma tillbaka, säger Mayssa Ammouri.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078