23948sdkhjf

Här är Mathias Dahlgrens nya paradiskrog

Stjärnkocken har tagit sin matfilosofi hela vägen till Maldiverna.

Sverige har blivit för litet för Mathias Dahlgren. Nu tar stjärnkocken sin matfilosofi till Maldiverna. På restaurangen Overseas by Mathias Dahlgren, på semesterorten Soneva Jani, serveras rätter baserade på färska närodlade råvaror och fisk fångad i närliggande vatten.

Ett gästspel på den närliggande resorten Soneva Fushu 2018 förde Mathias Dahlgren till Soneva Jani. Efter besöket fick han frågan från lyxresortens grundare att öppna en egen restaurang. Förslaget välkomnades med öppna armar. 

Ägarna av Soneva uppskattar det jag gör i Sverige och ville att jag skulle göra något liknande hos dem på Maldiverna, men för mig är det viktigt att anpassa restaurangen utifrån platsen och den sinnesstämning som gästerna är i vid besöket. För mig och mitt team har det varit en rolig och spännande utmaning att skapa en ny restaurang med helt andra förutsättningar än dem vi är vana vid, på en plats där alla har en otrolig respekt för naturen. Det är också en fantastisk möjlighet för oss att möta en helt ny publik, säger Dahlgren.

Mathias Dahlgren är tillsammans med ett handplockat team nere på Maldiverna före och under öppningsveckorna. För att säkerställa att restaurangen även fortsättningsvis håller den höga kvaliteten och standarden som är stjärnkockens signum kommer två av hans tidigare medarbetare från Matbaren att stanna kvar på ön.

Det här är en fantastisk möjlighet för mig och mina medarbetare att utvecklas och lära oss något nytt. Jag vet att Joakim Mering Andersson och Ida Isaksson som idag arbetar med mig i Matbaren kommer att representera vår ide här på Maldiverna på ett klokt sätt, säger Mathias Dahlgren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11