23948sdkhjf

Sushivärldsmästaren från Malmö ska erövra Stockholm

Sushi Rebellion blir kedja när Pepi Anevski öppnar tre restauranger i Stockholmsområdet.

2013 utsågs han till världens bästa sushikock vid sushi-VM i japanska Chiba. 2019 öppnade han restaurangen Sushi Rebellion i Malmö. Nu ska Pepi Anevski göra en kedja av Sushi Rebellion och erövra Stockholm. Han inleder med en restaurang i Täby Centrum.

Den 11 november öppnar Sushi Rebellion i restaurangområdet Täby Deli. Den nya sushibaren kommer att ha cirka 30 sittplatser och även erbjuda take away.

Premiumkonceptet består av en mix av tradition och innovation. Förutom sushi finns bland annat Bao buns, popcorn shrimps, krispiga risbollar med olika toppings samt egengjord kimchi på menyn. Maten serveras på specialdesignad handgjord keramik och i baren hänger riktiga sake-tunnor från Japan.

Efter invigningen i Täby väntar ytterligare två Stockholmsestauranger, men då i samma format som restaurangen på Mäster Johansgatan i Malmö. 

– I mars öppnar vi en på Gärdet i Stockholm i ett nybyggt hus där vi fått en hörnlokal med fantastisk uteplats. Och sen har vi skrivit under kontrakt på att öppna en på Telefonplan i Stockholm under 2022, berättar Nina Bucin för Sydsvenskan.

Nina Bucin är Pepi Anevskis svägerska. Hon och David Anveski driver själva affärsdelen av Sushi Rebellion och har rutin av kedjor. 2008 startade paret juice- och salladsbaren Redfellas som hann växa rejält innan de sålde verksamheten 2016.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.102