23948sdkhjf

Alkoholförbudet får kritik av bryggerierna

Regeringens förslag om förbud av försäljning av alkohol efter klockan 22 har kritiserats hårt av restaurangerna men även bryggerierna är missnöjda med förslaget.

I ett pressmeddelande menar Sveriges Bryggerier bland annat att det inte lagts fram evidens för att smittspridningen sker på just krogar och restauranger efter 22:00 samt att det saknas en konsekvensanalys.

–Var tar de vägen som under kontrollerade former med restriktioner kunde umgås på en restaurang efter 22? Det finns en överhängande risk för fler hemmafester och att okontrollerade alternativ uppstår, skriver Sveriges Bryggerier i pressmeddelandet.

Sveriges Bryggerier vill även, om förslaget blir verklighet, att det återföljs av ytterligare stöd och riktade insatser till hela näringen. De anser också att det inte är proportionerligt eller logiskt att helt behöva utrymma lokalen 30 minuter efter sista servering.

– Vi anser också att alkoholförbudet måste omprövas löpande och lyftas så snart det anses möjligt. Varje vecka, varje timme är av betydelse, skriver Sveriges Bryggerier.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Restaurangerna i Arlandas första food hall – pristak införs
Fyra hörnstenar i Ikeabolagets nya saluhallskoncept – se bilderna
Silvermedalj för kocklandslaget: ”Marginalerna inte på vår sida”
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Dubbla satsningar för The Italian Cousins
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.078