23948sdkhjf

Beslutet klubbat: Alkoholförbud på krogen efter klockan 22

Nu är förbudet ett faktum. Från och med den 20 november får restauranger och barer inte längre servera alkohol efter klockan 22. 

– Läget i pandemin är just nu kritiskt. Vi måste bromsa smittan. Barer, nattklubbar och restauranger är riskmiljöer. Alkohol kan leda till att omdömet sviktar och att man börjar slarva med att hålla avstånd. Därför förbjuder vi nu alkoholservering efter klockan 22, säger socialminister Lena Hallengren.

Regeringens bedömning är att de lokala allmänna råd som gäller inte stora delar av landet så här långt inte följts i den utsträckning som krävs för att bryta smittspridningen.

Därför förbjuds servering som avses i alkohollagen av spritdrycker, vin, starköl, och andra jästa alkoholdrycker eller alkoholdrycksliknande preparat mellan klockan 22 och klockan 11.

Förbudet gäller inte på särskilda boenden (till exempel äldreboenden) eller vid rumsservering på hotell eller minibarer på hotellrum. Förordningen träder i kraft den 20 november 2020 och gäller till utgången av februari 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078