23948sdkhjf

Coca-Colas nya klimatmål: Netto noll 2040

Coca-Colas europeiska verksamhet ska nå netto noll utsläpp av växthusgaser i hela värdekedjan till år 2040. Det framgår av Coca-Cola European Partners (CCEP) nya strategi Action on Climate Now. I Sverige är planeren att produktionsanläggningen i Jordbro ska bli klimatneutral inom en snar framtid.

Som en del av klimatstrategin har CCEP också upprättat en grön omställningsfond, Green Recovery Investment Fund, på drygt 2,5 miljarder kronor. Fonden ska främja innovativa och klimatsmarta initiativ.

– Klimatförändringarna är allvarliga och berör oss alla. Som en stor aktör i dryckesindustrin har vi ett ansvar att bidra till en bättre framtid, säger Sofie Eliasson Morsink, vd på Coca-Cola European Partners i Sverige.

Enligt Sofie Eliasson Morsink minskade CCEP utsläppen i värdekedjan med 30,5 procent mellan 2010 och 2019.

– Den nya klimatstrategin bygger vidare på vårt arbete det senaste decenniet. Storheten i strategin ligger i att hela koncernen fokuserar på de indirekta utsläppen som är svårast att påverka. För att uppnå långsiktig och storskalig förändring krävs nära samarbeten med våra kunder och leverantörer, säger Sofie Eliasson Morsink.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Forskning: Allt fler finkrogar utanför storstäderna
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Ny vd på Urban Deli
Han satsar på obemannad pizzabutik
Nu är den japanska matbaren permanent
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.094