23948sdkhjf

Coca-Colas första pappersflaska

Coca-Colas första prototyp för pappersflaska är framtagen i samarbete med det danska företaget Paboco – The Paper Bottle Company, som är ett joint venture mellan BillerudKorsnäs och flasktillverkaren Alpla.

Den första prototypen innehåller dock också plast och mycket arbete kvarstår för att uppnå visionen om en återvinningsbar pappersflaska.

– Denna första prototyp av pappersflaskan består av en pappersförpackning med en plastförslutning och en plasthinna inuti. Plasten vi använder är tillverkad av 100 procent återvunnen plast som kan återvinnas igen efter användning. Men vår vision är att skapa en pappersflaska som kan återvinnas helt som papper. Nästa steg är att hitta en lösning för att skapa en flaska utan plasthinnan, säger Stijn Franssen, Emea r & d packaging innovation manager på Coca-Cola.

Precis som andra typer av förpackningar måste en framtida pappersflaska följa samma höga säkerhets- och kvalitetsstandarder för livsmedelsförpackningar. Flaskan genomgår omfattande tester i labbet för att se hur den fungerar i kyla, hur stark den är och hur väl den skyddar drycken.

– Vi tittar också på hur våra konsumenter kommer att ta emot denna pappersflaska. Flaskan måste undersökas ur varje perspektiv för att säkerställa att vi gör den så bra som möjligt, säger Stijn.

Stijn är optimistisk att framtida tekniska lösningar kommer att hjälpa till att uppnå visionen om en pappersflaska som kan återvinnas som papper, en typ av förpackningsteknik som kan vara en del av Coca-Colas förpacknings - och portföljmix, och som kan användas för ett brett utbud av drycker.

– Vår vision är att skapa en pappersflaska som kan återvinnas som papper och denna prototyp är det första steget på vägen för att uppnå det. En pappersflaska öppnar en helt ny värld av förpackningsmöjligheter och vi är övertygade om att pappersförpackningar kan spela en stor roll i framtiden, säger Stijn Franssen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Restaurangerna som ska öppna i Arlandas första food hall – pristak införs
Fyra hörnstenar i Ikeakoncernens nya saluhallskoncept – se bilderna
Silvermedalj för kocklandslaget: ”Marginalerna inte på vår sida”
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Dubbla satsningar för The Italian Cousins
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.093