23948sdkhjf

Uppgraderade korvkiosker i fjällen

Uppgraderade korvkiosker ska göra det lättare att äta i skidbacken. Scan och Skistar ligger bakom det nya samarbetet med lokala krögare i Åre, Sälen och Vemdalen.

Korvkioskerna är en utveckling av konceptet Korv & Carve och utgångspunkten är att det går att variera korvrätter i oändlighet. De lokala krögarna kommer att servera allt från klassiska korv med bröd att ta med i liften till street food-inspirerade korvrätter som kan ätas i backen. I utbudet ingår också vegetariska alternativ och en barnvänlig meny.

– Det är fantastiskt roligt att vi tillsammans med Skistar lyckats få fram en både flexibel och säker lösning för matservering i skidbacken och dessutom på rekordtid. Dessutom stöttar vi lokala restauranger på skidorterna – en fråga som ligger mig extra varmt om hjärtat, säger Maria Dundeberg, försäljningsdirektör Foodservice HK Scan.

– Vi tycker att korven förtjänar att göra samma resa som hamburgaren har gjort de senaste åren och har utvecklat moderna streetfood-rätter med ”edge” och inspiration från olika delar av världen. Tillsammans med de lokala krögarna har vi också möjlighet att sätta lokal prägel på menyn, tillägger säger Mathias Emilsson, head chef på Scan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Forskning: Allt fler finkrogar utanför storstäderna
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Ny vd på Urban Deli
Han satsar på obemannad pizzabutik
Nu är den japanska matbaren permanent
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.094