23948sdkhjf

Första spadtaget till glutenfritt bageri

Fria Bröd har tagit första spadtaget till ett nytt bageri. Det nya bageriet i Bårhult utanför Göteborg ska tas i drift under första halvåret 2022 och kommer att fördubbla produktionskapaciteten för producenten av glutenfria bageriprodukter.

– Två procent av befolkningen lider av celiaki, eller glutenintolerans. Vi vill att de ska kunna leva sina liv utan att kompromisser. Ett bröd utan gluten ska smaka lika gott som ett bröd med gluten. Det är vår mission på Fria. Med vårt nya bageri kommer vi ett steg närmre den målsättningen, säger Frias vd Patrik Hultman i en kommentar.

Bolaget beskriver bygget som ett nytt kapitel i det familjeägda företagets 25-åriga satsning på glutenfria, frysta bageriprodukter. Med det nya bageriet blir kontrollerna effektivare och bakprocessen mer innovativ. Även i miljöhänseende uppfyller den nya anläggningen högt ställda krav.

– De ugnar och kylkompressorer som vi använder skapar ett stort överskott på värme. Ett överskott som tas tillvara och omvandlas till el för att reducera anläggningens miljöpåverkan. Allt spill i produktionen tas också omhand och omvandlas till etanol som sedan kan användas som drivmedel, förklarar Patrik Hultman.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Forskning: Allt fler finkrogar utanför storstäderna
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Ny vd på Urban Deli
Han satsar på obemannad pizzabutik
Nu är den japanska matbaren permanent
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.109