23948sdkhjf

Finskt bolag förvärvar Svenska Diskbolaget

Den finska familjeägda företagsgruppen Kiilto har förvärvat Svenska Diskbolaget som länge varit företagets långvariga leverantör av fasta disklösningar.

– Vi är mycket glada åt att hälsa Diskbolagets personal välkomna till Kiilto. Tillsammans med deras kunnande tror vi att vi kan vidareutveckla den fasta disklösningen och hela vår affärsverksamhet inom livsmedelsbranschen, säger Juha Suoniemi, Kiiltos affärsområdesdirektör för professionell hygien i en kommentar.

Svenska Diskbolaget startade sin verksamhet i Limhamn 1995 och tillverkar och säljer rengöringsmedel och doseringssystem och erbjuder teknisk support och service av diskutrustning. Idag samarbetar företaget med cirka 60 grossister och återförsäljare och närmare 400 restauranger i södra Sverige. Företaget har 10 anställda och en nettoförsäljning på 45 miljoner kronor 2019.  

– Vi har redan många års samarbete bakom oss, och det känns som att detta förvärv är det logiska steget framåt. Vi kan se synergieffekter som kommer att ge oss nya och utmanande marknadsmöjligheter. Personalen är full av förväntan, och det blir verkligen spännande att ingå som en medlem i Kiilto-familjen. säge Stefan Mosell, Svenska Diskbolagets vd. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078