23948sdkhjf

Fler restauranger börjar med pant av förpackningar

I december förra året lanserade startupbolaget &Repeat ett retursystem för engångsförpackningar på kedjorna Panini, Lett, Zocalo och Mahalo där den som vill kan lämna tillbaka sina take-away-förpackningar och få pengar tillbaka.

Antalet restauranger som erbjöd pant var då 40, men nu har det antalet vuxit till närmare 140 restauranger. Bland de som nu ansluter sig till systemet finns bland annat Hawaii Poké och Oh Poké.

– Vi är oerhört tacksamma för den respons vi har fått av marknaden. Att ledande aktörer i
restaurangbranschen är modiga och vill vara med och skapa förändring när startups som oss kommer med nya lösningar är helt avgörande för samhällets möjlighet att lyckas med innovation och förändring, säger Tor Espen Steinvik, vd och medgrundare av &Repeat, i en kommentar.

&Repeat har den senaste tiden även rekryterat ny personal. En av dessa nyrekrtyeringar är Jon Haag som tillträder rollen som chief circular officer. Jon Haag kommer närmast från forskningsinstitutet Rise där han lett affärs- och innovationsområdet materialomställning. Jon Haag har över 20 års erfarenhet inom förpackningar och cirkularitet från företag som McKinsey & Co, BillerudKorsnäs och Stora Enso. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Forskning: Allt fler finkrogar utanför storstäderna
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Ny vd på Urban Deli
Han satsar på obemannad pizzabutik
Nu är den japanska matbaren permanent
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.109