23948sdkhjf

Anrika Sturekatten i konkurs

Ett av Stockholms mest anrika konditorier begärdes i fredags i konkurs. Det handlar om Sturekatten på Östermalm med anor från 1924. 

Konditoriet renoverades 2019 och var då stängt i drygt fyra månader, men den gången kunde ägaren Marc Ackrame lugna oroade gäster som trodde att kaféet hade lagts ned, och Sturekatten återöppnades sedan i november 2019.

Marc Ackrame, som drivit Sturekatten sedan 2012, har dock velat bli av med verksamheten, och har lagt ut konditoriet för försäljning hos Stockholms Företagsmäklare. Den önskade köpesumman är, eller var åtminstone innan konkursen, 6,5 miljoner kronor för kaféet i tre plan; brödbod i bottenplanet och kafé i våningarna ovanför. Det finns också en uteservering på gården sommartid.

Enligt den senaste årsredovisningen, som sträcker sig från den 1 juli 2018 till den 30 juni 2019, så gjorde Sturekatten ett resultat efter finansiella poster på minus 875 569 kronor. Omsättningen låg då på knappt 7,2 miljoner kronor.

Det anrika konditoriet låg från allra första början på Kungsgatan, men efter en schism mellan ägarna gick flytten till Riddargatan. Den forna kompanjonen öppnade konditori Vetekatten, som fortfarande ligger kvar på Kungsgatan.

Efter flytten låg Sturekatten inledningsvis på Riddargatans norra sida, i hörnet mot Grev Turegatan, men den fastigheten revs under cityomvandlingen. Numera är adressen Riddargatan 4.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här är Årets köpmän på Pressbyrån och 7-Eleven.
Domino's mot likvidation i pizzans hemland – men vill expandera i Sverige
Hantverkspionjär korad till Årets ölutvecklare
Mathias Dahlgren stänger Rutabaga – öppnar ny krog i sommar
Stjärnkrögare bakom växande pizzakedjan Stella
Jack's Burger efter McDonald's – unga kedjans tionde öppning
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.11