23948sdkhjf

Barsatsning med höga ambitioner och prisbelönt bartender

Facit Bar ska sätta Umeå på cocktailkartan globalt, säger prisbelönade bartendern Emil Åreng.

Med höga ambitioner och den återvändande lokala hjälten Emil Åreng bakom bardisken ska en ny barsatsning växa fram i Umeå. 

Det är Jörgen Engdahl, sedan tidigare ägare av restaurangerna Törst och Harlequin, som ligger bakom Facit Bar som öppnar senare i vår inne i gallerian Utopia med egen entré mot Kungsgatan och utsikt över Rådhustorget i Umeå,

– Jag har velat göra det här ett tag nu eftersom jag tycker att Umeå behöver en bar med höga ambitioner, ett vuxet uteställe. Nu med de här lokalerna, det faktum att Balticgruppen öppnar upp detta unika läge i Utopia och att jag fått med Emil Åreng på tåget så kan jag inte vänta på att få trycka på knappen, säger Jörgen Engdahl.

Emil Åreng är Umeås utflugna bartenderhjälte, Efter att ha vunnit en rad utmärkelser och utsetts till Skandinaviens bästa bartender är han ”sjukt peppad att komma tillbaka till stan”.

– Det är kul att få öppna en bar med enbart svenska producenter och visa upp hur världsledande vi är. Facit Bar ska sätta Umeå på cocktailkartan globalt och sätta standarden för hur man ska jobba i både uttryck och service. Det här är inte inspirerat av vare sig New York eller Berlin – vi är inspirerade av Sverige, säger han.

Utöver baren kommer även en festlokal att byggas. Den kommer att rymma 150 personer för olika sorters event, konferens och fest.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Domino's mot likvidation i pizzans hemland – men vill expandera i Sverige
Hantverkspionjär korad till Årets ölutvecklare
Mathias Dahlgren stänger Rutabaga – öppnar ny krog i sommar
Stjärnkrögare bakom växande pizzakedjan Stella
Jack's Burger efter McDonald's – unga kedjans tionde öppning
Uppåt för bryggerierna – sockerfritt och alkoholfritt går starkt
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.125