23948sdkhjf

Brödernas en av restaurangerna på nya Kitchen Floor

Första skånska restaurangen för den snabbväxande hamburgerkedjan.

Brödernas och ytterligare tre restauranger är klara för den nya restaurangvåningen Kitchen Floor på Centralstationen i Helsingborg. 

Det är fastighetsbolaget Wihlborgs som är i färd med att bygga ett nytt restaurangtorg i centrala Helsingborg och nu har tecknat avtal med de restauranger som ska svara för snabbmaten på bottenplanet.

På en av de större ytorna av Kitchen Floor öppnar den snabbväxande hamburgerkedjan Brödernas sin första skånska restaurang. 

Kedjan är grundad av bröderna Jonas och Joakim Wiklander som våren 2019 annonserade att de planerade att öppna 20-talet restauranger runt om i Sverige. Det målet uppfylldes redan förra året. Kedjan består nu av 27 restauranger, varav 15 i Stockholmsområdet och en i spanska Marbella.

I slutet av förra året var det redan planerat för tio nya öppningar under 2021. Kedjan har sedan tidigare meddelat att det blir nya resturanger i Borås, Motala, Skövde och Göteborg (Järntorget) samt ytterligare i två i Stockholm (Liljeholmstorget och Haninge). 

Tillsammans med entreprenörerna Monir Kalgoum och svenska NHL-proffset Mika Zibanejad driver bröderna Wiklander nu kedjans expansion vidare i södra Sverige med Helsingborg C som ett av stoppen. 

– Vi är väldigt glada att äntligen etablera oss i Helsingborg. På Brödernas kommer man både kunna ta en snabb hamburgare på plats eller med sig på resan, samtidigt som den som har mer tid ska kunna ta en hamburgare eller sallad med en öl eller ett glas vin, säger Joakim Wiklander, vd för Brödernas.

De andra tre restaurangerna som kommer att ta plats på Kitchen Floor är Eld & Vin, som serverar mat tillagad över öppen eld, Siam Street Food, med sin asiatiska streetfood, och en italiensk restaurang som Wihlborgs ännu inte avslöjat namnet på.

I kontorshuset Prisma i Oceanhamnen, ett stenkast från Helsingborg C, öppnar i sommar restaurangen Smak med ambitionen att skapa en folklig mötesplats med lunch på vardagar och à la carte i bistro-stil på kväller och helger.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078