23948sdkhjf

Efter 98 år – anrikt konditori i konkurs

Ännu ett anrikt konditori har gått i konkurs. Ekbergs konditori i Piteå skulle ha fyllt 100 år 2023, men om ingen vill ta över verksamheten stänger bolagets kaféer den 21 mars, skriver Piteå-Tidningen. 

När konkurshotet mot Ekbergs konditori blev känt startades en insamling för att rädda det anrika kaféet. I konkursbeslutet från Luleå tingsrätt framgår det att bolaget erhöll cirka 300 000 kronor i bidrag från allmänheten under de sista dagarna innan konkursen i slutet av februari.

Det förändrade dock inte konkursläget. Kaféet i Älvsbyn stängdes omedelbart och snart går kaféerna i Piteå centrum och Backcity samma väg om inte konkursförvaltaren hittar en snabb lösning. Anbud kan lämnas fram till den 17 mars. Den 21 mars är den sista dagen för konkursboets drift.

Konkursförvaltaren Hans Andersson kallar Ekbergs för en "institution" i Piteå och ser gärna att verksamheten kan fortsätta i någon form, men understryker att det vid en utvärdering av anbuden är ekonomin som styr.

– Det finns en handfull intressenter som har tagit direktkontakt via telefon och mail och har visat intresse att fortsätta driva konditoriverksamhet i någon form. De har velat försäkra sig om att få vara med i anbudsförfarandet. Så det finns ett intresse, säger Hans Andersson på advokatbyrån Kaiding, till Piteå-Tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Domino's mot likvidation i pizzans hemland – men vill expandera i Sverige
Hantverkspionjär korad till Årets ölutvecklare
Mathias Dahlgren stänger Rutabaga – öppnar ny krog i sommar
Stjärnkrögare bakom växande pizzakedjan Stella
Jack's Burger efter McDonald's – unga kedjans tionde öppning
Uppåt för bryggerierna – sockerfritt och alkoholfritt går starkt
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.094