23948sdkhjf

Starbucks fortsätter stänga – nu bara fyra kvar

Men den amerikanska kaffejätten uppges inte ha några planer på att lämna Sverige.

I december 2016 öppnade Starbucks på Klarabergsgatan i centrala Stockholm. Då var den amerikanska kaffekedjan som störst med 19 butiker i Sverige. Nu finns bara fyra svenska Starbucks kvar och kaféet på Klarabergsgatan är bara ett i raden som släckts ned på kort tid.

I januari blev det känt att kaffejätten i tysthet lagt ned flera kaféer runt julhelgerna. I det läget hade Starbucks krympt till sju enheter. Nu finns bara fyra svenska Starbucks kvar, uppger Dagens Industri. De fyra som återstår finns alla i Stockholmsområdet; på Götgatan och Hamngatan i Stockholm, på Mall of Scandinavia i Solna samt i Täby centrum. 

Umoe Restaurant Group Coffee, dotterbolag till norska Umoe Restaurants, äger både de svenska och norska licenserna för Starbucks. Under 2019 omsatte dotterbolaget 73,5 miljoner kronor, med ett minusresultat på 17,8 miljoner kronor. 

Enligt Tore Garmo, avdelningschef inom Umoe Restaurants, har bolaget under det senaste året genomfört en portföljrensning. Han anger också dyra hyresavtal som skäl för stängningarna. Däremot konstateras i senaste årsredovisningen att bolaget kommer att fortsätta utveckla och driva Starbucksbutiker i Sverige.

– Starbucks har inga planer på att lämna Sverige. Vi måste först komma igenom denna pandemi och följderna av den innan vi gör nya planer för framtiden, säger Tore Garmo till Dagens Industri.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Adam & Albins krogsatsning Solen börjar lysa i april
Bores-bröderna lanserar nya konceptet Ruths Ölhus
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Stacky’s tar in kapital – satsar på restauranger
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.08