23948sdkhjf

Sex restauranggrossister slår sig samman till en

Nu står det klart att sex grossister verksamma i Syd- och Mellansverige slår sig samman till en under namnet SKG. Sammanslagningen gäller från den 29 mars.

De grossister som slås samman är Storköksgrossen i Stockholm, Skaragross i Lidköping, City Food i Uddevalla, Mini Gross i Göteborg, Matexpressen i Kalmar och Hallands Food i Halmstad. Sammanlagt har de sex grossisterna en idag en ungefärlig omsättning på  cirka 750 miljoner kronor.

– Företagen i gruppen har haft ett fint samarbete under många år. När vi nu fördjupar det skapas många synergier kring logistik, marknadsföring och inköp, säger Tomas Özbek, ekonomichef på SKG, i en kommentar

De olika företagen kommer att finnas kvar tills vidare och sammanslagningen påverkar inte kunderna i nuläget. Samtidigt kommer den nya gruppen att få en gemensam grafisk profil.

– Vi är väldigt glada över det här – nu kan vi erbjuda vårt breda sortiment och våra konkurrenskraftiga priser till fler restauranger. Med sammanslagningen får vi dessutom ännu större inköpsvolymer. Det kommer våra kunder märka!  säger Ali Koca, vd på SKG, i en kommentar.

Läs mer om: skg
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Adam & Albins krogsatsning Solen börjar lysa i april
Bores-bröderna lanserar nya konceptet Ruths Ölhus
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Stacky’s tar in kapital – satsar på restauranger
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.125