23948sdkhjf

Nytt liv i historisk trävilla – bistro öppnar till påsk

Kökschefen André Wessman har erfarenhet från Operakällaren och Fredsgatan 12.

Den historiska trävillan Fannyudde i Sickla fylls med nytt liv. Nu är det klart att öppningen av Fanny Udde bistro sker på skärtorsdagen den 1 april.

Fannyudde är ett stycke historia. Trävillan uppfördes 1877 av bageriägaren Anders Rickard Westerdahl strax väster om platsen där han 1893 anlade sin jästfabrik. Nu ägs villan av fastighetsbolaget Atrium Ljungberg och ligger i parken som knyter ihop Sickla med Hammarby sjöstad, på gränsen mellan Stockholm och Nacka. 

Tanken är att mitt i en urban stadsdel skapa känslan av att sitta hemma i någons trädgård, och med kakelugnar och historiska inredningsdetaljer ska det inomhus kännas som att man sitter hemma i någons matsal.

Karin Sundqvist, som sedan tidigare även driver Kanaans trädgårdskafé i Bromma, står bakom den nya verksamheten.

– Fannyudde bär på en historia som jag vill förvalta och bära vidare. Anders Richard Westerdahl, som lät bygga huset 1877 till sin fru Fanny, var bagarmästare med fokus på att leverera kvalitet. Det tänker vi också göra, säger Karin Sundqvist i en kommentar.

Till sin hjälp har hon restaurangchefen Jessica Karlberg och kökschefen André Wessman. De kommer att se till det att serveras frukost, fika, luncher och middagar i den historiska villan. Eldad råbiff, Tonfisk tataki, lättrökt vit morot och lakritsbrulé är typiska exempel från bistromenyn.

– Det kommer att bli en magisk stämning i detta oerhört vackra hus. Konceptet kommer att vara väldigt levande och nyskapande med ett hållbart tänkande, säger André Wessman, tidigare på bland annat Fredsgatan 12 och Operakällaren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Adam & Albins krogsatsning Solen börjar lysa i april
Bores-bröderna lanserar nya konceptet Ruths Ölhus
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Stacky’s tar in kapital – satsar på restauranger
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.157