23948sdkhjf

Snart öppnar Ahlbom sin skybar på Stockholms nya landmärke

Sjöstaden Skybar ligger på 102 meters höjd med milsvid utsikt över Årstaviken och Södermalm.

Efter en viss försening är Niklas Ahlbom äntligen redo att öppna sin restaurang längst upp i det nya landmärket Sthlm 01 i Hammarby sjöstad. I början av maj beräknas Sjöstaden Skybar ta emot sina första gäster. 

Restaurangen breder ut sig högst upp, på 28:e våningen och på 102 meters höjd, där gästerna får en milsvid utsikt över Årstaviken och Södermalm i Stockholm. Det finns plats för 170 sittande gäster och 100 gäster i uteserveringen på takterrassen i västerläge.

De nya skybaren ett stenkast från Skanstullsbron ingår i samma restauranggrupp som Himlen i Skrapan på Södermalm och Restaurang Göteborg i Sjöstaden. Krögaren Niklas Ahlbom ligger bakom satsningen som var tänkt att vara igång i januari, men nu blir premiären alltså i maj i stället.

– Sjöstaden Skybar blir ett helt nytt koncept som ska gå i linje med den avslappnade, moderna och pulserande känslan vi vill erbjuda våra gäster på alla våra krogar. Det ska vara lättillgängligt för alla, särskilt för boende i sjöstaden och direkta närområden som Södermalm, söderort och Nacka. Även kontorshyresgäster i huset och i området ska enkelt kunna slinka in alla dagar i veckan, säger Niklas Ahlbom.

Koncept och interiör uppges bjuda på tydliga influenser från 70-talet, men i modern tappning och med Söderkänsla. Maträtterna på menyn utgår från kolgrillen och rökeriet och bjuder på smaker med inspiration från södra Europa, Syd- och Nordamerika samt Mellanöstern.  

Skanska Fastigheter Stockholm står bakom utvecklingen av Sthlm New Creative Business Spaces. Området består av sju kontorsbyggnader varav Sthlm 01 är den mest framträdande.

– Sjöstaden Skybar blir kronan på verket. Restaurangens koncept och atmosfär kommer att matcha byggnadens karaktär och den kreativa inriktningen perfekt, säger Fredrik Lantz, marknadschef Skanska Fastigheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079