23948sdkhjf

Dricks återinförs på Boulebar

Det höll i åtta år, men Boulebar återinför nu dricks på samtliga sina restauranger. Orsaken uppges vara hårdare konkurrens på arbetsmarknaden och uteblivna vinstmarginaler.

– I kölvattnet av corona har vinstmarginalerna försvunnit helt och hållet för oss och många andra. Vi vill precis som alla andra i branschen också ha de bästa förmågorna i våra team. Idag är det svårare att vara attraktiv utan dricks, förklarar Henrik Kruse, grundare och vd.

När Boulebar för åtta år sedan slutade med dricks var ambtionen att i stället erbjuda högre grundlöner och satsa på utbildning och medbestämmande.

– Vi tyckte att dricks var ett smart men aningen förlegat belöningssystem som krånglade till det både för gästen och för oss själva.

Under det coronapräglada fjolåret tvingades Boulebar, precis som många andra restauranger, att säga upp stora delar av sin personal och har heller inte kunnat erbjuda lika trygga anställningar. Bolaget har därför fått omvärdera sitt beslut om dricks.

Det finns i dag totalt åtta Boulebarer i Malmö, Göteborg, Örebro, Stockholm och Köpenhamn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Adam & Albins krogsatsning Solen börjar lysa i april
Bores-bröderna lanserar nya konceptet Ruths Ölhus
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Stacky’s tar in kapital – satsar på restauranger
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.187