23948sdkhjf

Nytt pizzakoncept expanderar till ny stad

Crust Pizza Lab ynglar av sig i Skåne. Ett år efter invigningen i Malmö är det premiärdags igen. Den 23 april öppnar verksamheten i Helsingborg, skriver Sydsvenskan.

Crust Pizza Lab är ett helt nytt pizzakoncept. Grundarna Miroslav Dragojevic, Magnus Nilsson och Izet Muric har fokuserat på själva arbetsprocessen och försökt automatisera så mycket som möjligt. Konceptet passar också bra i coronatider eftersom kunden i princip inte behöver ha kontakt med personalen.

Kunden väljer först deg eller "crust" som Crust Pizza Lab kallar det och därefter mellan tolv olika pålägg från lokala grönsaks- och köttleverantörer. Beställningen görs digitalt, antingen via mobil/dator eller på restaurangens expresskassor.

Redan när Crust Pizza Lab efter tre års planering drog i gång mitt under coronapandemin förra våren var målen högt ställda. Grundarna talade om en blivande kedja med fem restauranger i Malmö och 60 totalt i Sverige, med en restaurang i alla svenska städer med mer än 70 000 invånare.

Dit är det fortfarande långt, men nu står i alla fall Helsingborg på tur.

– Men det blir en 2.0-version. Det här blir ett ännu mer renodlat take away-ställe. Du ska inte ens behöva gå in utan kan få pizzan via en lucka. Vi håller även på att kolla om vi kan installera värmeskåp där man kan hämta pizzorna. Och allt beställs online via hemsida, QR-kod eller telefon. Vi började ju med detta precis när coronan slagit till på allvar och konceptet passar perfekt, säger Magnus Nilsson till Sydsvenskan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Efter Basta kommer Florentine – glamourös trattoria öppnar i april
Max tar COO och vice vd från Yum Brands
Eldig barkedja öppnar sin nionde krog
Nästan var tredje Sushi Yama-restaurang stängd
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.14