23948sdkhjf

Form och mat möts i anrik malmgård

Anrika Oxentiernska Malmgården på Östermalm i Stockholm blir platsen för en ny restaurang. Bakom projektet, där form och mat ska mötas, finns silversmeden Sebastian Schildt och Elvira Lindqvist, tidigare kökschef på Fotografiska.

På Restaurang Oxenstierna ska konst, design och hantverk mixas med det kulinariska för att skapa en helhetsupplevelse för alla sinnen. Ett projekt som silversmeden och juveleraren Sebastian Schildt drömt länge om att utforma, framgår det av ett pressmeddelande.

– Konst är så mycket mer än tavlor på väggen och går att gestalta på många sätt och för alla sinnen, och min ambition är att restaurangen ska bli en helhetsupplevelse. I min silversmedja, precis intill restaurangen, har jag skapat exklusiva delar av inredningen, men jag har även haft det stora privilegiet att samarbeta med ett antal av Sveriges främsta formgivare och konsthantverkare då restaurangens tallrikar, glas, linne, möbler, belysning, ljusbärare, etcetera, är tillverkade för hand eller hos svenska producenter, säger Sebastian Schildt.

Elvira Lindqvist, tidigare kökschef på Fotografiska, är skolad i det klassiska skandinaviska köket. Hon tänker skapa en meny där växten står i fokus och animalier spelar andrafiol.

Jag brinner helhjärtat för det hållbara mathantverket, och att kunna öppna en restaurang där det genomsyrar allt vi gör är fantastiskt. Att få lyfta fram lokala odlare och producenter som kämpar för en levande jord känns fint, och det ska bli så kul att genom mat och dryck kunna inspirera andra att göra samma sak. Att dessutom på ett modernt och kreativt sätt ta tillvara på allt naturen har att ge och skapa gastronomi utan att slänga hälften i soptunnan känns självklart, säger Elvira Lindqvist.

Restaurang Oxenstierna öppnar till slutet av våren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141