23948sdkhjf

Nu öppnar Sjöstaden Skybar – följ med in och ut

Den 13 maj är det premiär för Sjöstaden Skybar. Restaurangen som får Stockholms bästa utsikt tronar högst uppe på den 28:e våningen i den nybyggda fastigheten Sthlm 01 i Hammarby sjöstad.

Sjöstaden Skybar är smart planerad med olika sektioner som går att fjärma av. Det finns matsal, bar, chambre separée, vardagsrum och en takterass i västerläge med fantastisk utsikt över Södermalm, Årstaviken och Globen.

Bakom den ambitiösa satsningen står Niklas Ahlbom, krögaren som också driver Himlen i Skrapan på Södermalm och Restaurang Göteborg i Hammarby sjöstad. Den nya skybaren ligger mitt emellan, ett stenkast från Skanstullsbron.

Från Restaurang Göteborg hämtas Oskar Karlsson som komponerat en meny inspirerad av södra Europa, Syd- och Nordamerika och Mellanöstern. Att merparten av rätterna tillagas i rökeriet eller på kolgrillen ger maten en omistlig rökig touch.

Planen var från början av öppna vid årsskiftet, men på grund av covid-19 landar premiären i stället i maj. Intresset har varit stort inför öppningen. Hela helgen är redan fullbokad utifrån de förutsättningar som gäller med begränsade öppettider och storlek på sällskap. Med förlängda restriktioner är osäkerheten fortfarande stor.

– Vi saknar mycket målgrupper, färre turister och så vidare. Men nu tycker jag ändå att det finns en efterfrågan från gästerna så när det väl släpper upp så tror jag de kommer, säger Niklas Ahlbom.

Den påkostade inredningen andas 70-tal, med sektionerna inredda i olika klassiska signaturfärger och med tidstypiska inredningsdetaljer. Detta mixas med moderna inslag av egen design såsom bar- och matsalsstolar, pendlade armaturer, väggarmaturer och väggpaneler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078