23948sdkhjf

Hamburgare populäraste take away-maten

Snabbmat som hamburgare och thai har dominerat under pandemin visar statistik från transporttjänst.

Taxiuppstickaren Bolt började med budtjänsten Bolt Food för nästan exakt ett år sedan. Ett år senare har en mängd restauranger tillkommit i appen och stockholmarna beställer take away-mat som aldrig förr. Nu har bolaget listat Stockholms mest populära take away-ställen. 

Bland de mest populära restaurangerna att beställa mat från i Stockholm via företagets app hittar man flera kända kedjor. Men även mindre aktörer har letat sig in på topplistan och attraherar många kunder. På listan finns även Brödernas, en av de första hamburgerkedjorna som anslöt sig till plattformen.  

– Bolt är en viktig samarbetspartner i vår tillväxtresa. Pandemin accelererade utvecklingen med hemleveranser flera år framåt i tiden och det har varit en viktig del av vår framgång. Idag utgör take away en mycket stor del av vår omsättning och det ökar kraftigt fortfarande. Bolt har anpassat sig efter våra behov och vi ser fram emot ett fortsatt givande samarbete, säger Alexander Hällzon, ansvarig för marknadsföring på Brödernas.

– Vi är glada över att hitta Brödernas bland våra mest populära restauranger eftersom vi under det senaste året har växt tillsammans och gjort många framgångsrika kampanjer ihop. Men minst lika viktiga för oss är kurirerna vi samarbetar med som gör ett jätteviktigt jobb i dessa tider, säger Ruslanas Savicius, chef för Bolt Food i Sverige och Baltikum.

Enligt Savicius var den största beställningen man sett hittills hamburgerrelaterad även den.

– Det var en person som beställde hamburgare, tillbehör och 40 dippsåser på Burger King för en tid sedan. Totalt 106 artiklar i en och samma beställning. Den dyraste beställningen vi sett under det här året gjordes av en person som beställde mat för 6 168 kronor från en indisk restaurang på Östermalm. Dock erbjöd restaurangen en rabatt på 40 procent på menyn, vilket innebär att slutnotan landade på 3 707 kronor.

Stockholms mest populära restauranger att beställa take away ifrån samt de mest populära rätterna från respektive restaurang.

  1. Max Burgers - Chili Cheese
  2. Mae Thai - Pad Thai
  3. Indian Street Food & Co - Delhi Style Butter Chicken
  4. Burgers and Beers - Cheeseburgare
  5. Jappi - Stor Sushi
  6. Le Kebab - Le Plate Kebab
  7. Haikky Sushi - Extra Stor Sushi
  8. Phil's Burger - Tryffelburgarmeny
  9. Bröd & Salt - Fralla med varm dryck
  10. Brödernas - Ostburgare

Källa: Bolt Food.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062