23948sdkhjf

Hon är Sveriges vassaste unga kvinnliga kock

Årets bästa unga kvinnliga kock är korad. Vinnaren i den andra upplagan av Gastronomi Sverige Commis Award heter Linnea Sandgren och kommer från Skåne. 

– Jag är så himla glad och trött och överraskad. Det var en tuff och utmanande dag med mycket spänning, men framför allt otroligt roligt, säger Linnea Sandgren från Österängsgymnasiet i Kristianstad.

Så här lyder juryns motivering: Med ett mycket välorganiserat och professionellt agerande i köket har hon välbalanserat utnyttjat råvarukorgen exceptionellt bra. Detta har gett oss en god, elegant och fräsch varmrätt med en fantastiskt sås.

Vinsten i finalen den 19 maj innebär att hon är vassast av alla sistaårselever på landets kockgymnasier. I priset ingår bland annat att hon får följa med Team Sweden, med Sebastian Gibrand i spetsen, till Lyon och världsfinalen i Bocuse d’Or.

Gastronomi Sverige Commis Award instiftades förra året med syfte att få fler kvinnor att stanna i branschen och uppmuntra till medverkan i internationella tävlingssammanhang.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093