23948sdkhjf

Klang Market snart i alla storstäder

Tidigare vd för Espresso House har grundat kedjan som i år expanderar både till Göteborg och Malmö.

Klang Market expanderar. Restaurangkedjan med den flytande menyn är snart uppe i sex restauranger.

Klang Market är grundad av Svein Erik Gulbrandsen, tidigare vd för Espesso House. Kedjan har nu fyra restauranger, tre i Stockholm och en i Uppsala. Den 1 juni öppnar den femte i Göteborg och i höst anländer kedjan även till Malmö och har då etablerat sig i Sveriges fyra största städer.

I Göteborg öppnar Klang Market på Bastionsplatsen och i Malmö tar kedjan över de lokaler vid Södertull som kafé- och restaurangkedjan Condeco lämnar den sista maj. Öppningen är planerad till början av september.

– Malmö är en naturlig del av vår expansionsplan. En stad där man vill vara, säger Klang Markets driftschef André Mårtensson, själv född i Malmö, till Sydsvenskan.

Fler enheter planeras både i Göteborg och Malmö. ”Men vi är enbart ute efter riktigt bra lägen”, påpekar Mårtensson.

Klang Market vill att att kedjans restauranger ska kännas som gästernas andra vardagsrum. Affärsidéen är att vara vara en restaurang som passar alla. På menyn i Stockholm är det just nu mycket tacos, sallader, hamburgare, tapas och pizza. Men det kan förändras.

– Vi har en ganska flytande meny. Vi är inte låsta till att köra hamburgare exempelvis, utan vill folk ha poké bowls så löser vi det. Ett tag var det populärt med nordafrikanskt, då tog vi in det på menyn. Det viktiga är att det ska vara hög kvalitet till ett bra pris. Gärna med en wow-faktor, förklarar André Mårtensson för Sydsvenskan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.312