23948sdkhjf

Ny Liseberg-restaurang med enbart växtbaserat

Nöjesparken vill bli en matdestination och öppnar förutom The Green Room ytterligare två nya restauranger.

Lisberg har som mål att bli värdsledande inom hållbar parkverksamhet. Som ett led i det arbetet satsar nöjesparken på en restaurang med bara växtbaserat.

I The Green Room är målet att gästen ska komma nära köket och personalen. 

Vi vill dela med oss av vår kunskap om hur man sätter ihop en god och välbalanserad helt växtbaserad måltid och berätta om hantverket bakom och hur vi jobbar med att ta vara på hela råvaran och minska matsvinnet, säger Peter Wallin, köksmästare på The Green Room.

Peter Wallin betonar att The Green Room är en resturang för alla, inte bara de redan övertygade.

– Vi ska överraska gästerna med vad växtbaserat kan innebära. Vi kommer bjuda på råvaror från, i största möjliga mån, lokala bönder som vi på ett hantverksmässigt sätt tillagar enligt det nordiska köket med influenser från hela världen.

The Green Room är inte den enda matnyheten på Liseberg i sommar. 1923 heter den nya paradrestaurangen. Den breder ut sig på två våningar i art deco-stil, har plats för 800 gäster och erbjuder en meny med tidlösa klassiker.

För de allra minsta introduceras Bergs Bistro, en färgglad och lekfull matplats som blir en del av Kaninlandet.

– Vi tar fortsatt nya kliv på det här området och i år syns en hel del, men vi är inte klara än utan fortsätter att utveckla Liseberg som en plats som ska dra även som mat- och dryckdestination, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.264