23948sdkhjf

Mat och dart på första svenska Oche-restaurangen

Internationellt gastro gaming-koncept gör entré i Sverige.

Sveriges första Oche-restaurang öppnar den 16 juni på Järntorget i Göteborg.

– Äntligen slår vi upp dörrarna till Oche Göteborg. Vår första svenska restaurang bjuder göteborgarna på 700 kvadratmeter actionfylld och modern dart, förhöjda smakupplevelser och hantverkscocktails, säger Troy Warfield, vd på Oche.

Det är ett norskt tech-företag som ligger bakom gastro gaming-konceptet som introducerades i Oslo 2018. Oche finns nu även i Brisbane (Australien) och Amsterdam (Nederländerna). Efter Göteborg står Miami, USA, på tur.

Enligt Oche handlar det om ett nytt sätt att uppleva dart. Varje sällskap får en egen oche, en avgränsad yta där sällskapet kan tillbringa 85 minuter med att utöva dart, äta, dricka och umgås. Oche är för övrigt också namnet på linjen bakom vilken spelarna står när de kastar pilarna. I restaurangen i Göteborg finns totalt 14 dartbanor. 

I stället för en klassiskt enkel barmeny satsar Oche på en matupplevelse som tillagas och komponeras av framstående kockar och bartenders. I Göteborg är det meriterade kockarna Michael Lunga och Niels Van Halen som skapar mat baserat på organiska och lokala råvaror. Tuna Tataki, Stikky Beef Tortilla eller Oches egna pizzor är exempel på rätter från menyn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079