23948sdkhjf

Två nya Max-restauranger till Stockholms city

Den norrländska kedjan på väg även till Nynäshamn och Nässjö.

140 Max-restauranger blir snart fler. Stockholms city kommer att få två nya Max-restauranger, men även Nässjö och Nynäshamn står på tur när snabbmatskedjan fortsätter expandera. 

Max Burgers har under sommaren öppnat restaurang nr 140 i Åkersberga, norr om Stockholm. Hittills i år har sex nya restauranger invigts och nya etableringar väntar när den norrländska kedjan fortsätter jobba mot målet att öka med 50 restauranger. 

Två nya restauranger ska stärka snabbmatskedjans närvaro i centrala Stockholm. På Sergels torg tar Max över en före detta Burger King-lokal. Det är fjärde gången som Max flyttar in när Burger King flyttat ut. Lokalen ska först byggas om och anpassas. Planen är att sedan öppna så snart som möjligt.

– De nya restaurangerna vi tagit över har startat väldigt bra, många gäster uppskattar vårt gröna utbud som länge varit unikt i vår bransch. Gästerna gillar vårt koncept och vi fortsätter växa genom att ta över intressanta lägen från våra konkurrenter, säger Max koncernchef Richard Bergfors i en kommentar.

Max flyttar även in i en före detta banklokal i hörnet av Odengatan och Norrtullsgatan i ett snabbmatstätt område precis vid Odenplans t-banestation, rapporterar Fastighetsvärlden.

I Nynäshamn har Max kommit ett steg närmare en etablering, skriver Nynäshamns Posten. Köpcentrumet Sjötelegrafens ägare ansökte i maj om att få ett så kallat planbesked från kommunen för att bygga en Max-restaurang på sin mark. Enligt ansökan ska den byggas i två våningar på parkeringen intill butiken Jysk.

Kommunstyrelseförvaltningens tjänstemän har gjort tummen upp för ansökan och rekommenderar kommunstyrelsen att ge ett positivt planbesked. 

– Vi vill gärna öppna i Nynäshamn, men ingenting är ännu bestämt, säger Max presskontakt Erik Filén till NP.

I Nässjö har processen kommit längre. Max Burgers AB köpte tomten intill möbelvaruhuset Mio i Nässjö i februari 2019. Nu är det över tre månader sedan Max fick klartecken att etablera sin restaurang vid Sörängsrondellen i Nässjö.

– Vi vill öppna så fort som möjligt, men vi kan inte i dagsläget säga exakt när vi öppnar. Vi bör veta mer i oktober-november. Det beror inte bara på oss utan även på kommunens hantering, säger Max etableringschef, Henrik Lejon, till Smålands Dagblad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062