23948sdkhjf

Två nya Max-restauranger till Stockholms city

Den norrländska kedjan på väg även till Nynäshamn och Nässjö.

140 Max-restauranger blir snart fler. Stockholms city kommer att få två nya Max-restauranger, men även Nässjö och Nynäshamn står på tur när snabbmatskedjan fortsätter expandera. 

Max Burgers har under sommaren öppnat restaurang nr 140 i Åkersberga, norr om Stockholm. Hittills i år har sex nya restauranger invigts och nya etableringar väntar när den norrländska kedjan fortsätter jobba mot målet att öka med 50 restauranger. 

Två nya restauranger ska stärka snabbmatskedjans närvaro i centrala Stockholm. På Sergels torg tar Max över en före detta Burger King-lokal. Det är fjärde gången som Max flyttar in när Burger King flyttat ut. Lokalen ska först byggas om och anpassas. Planen är att sedan öppna så snart som möjligt.

– De nya restaurangerna vi tagit över har startat väldigt bra, många gäster uppskattar vårt gröna utbud som länge varit unikt i vår bransch. Gästerna gillar vårt koncept och vi fortsätter växa genom att ta över intressanta lägen från våra konkurrenter, säger Max koncernchef Richard Bergfors i en kommentar.

Max flyttar även in i en före detta banklokal i hörnet av Odengatan och Norrtullsgatan i ett snabbmatstätt område precis vid Odenplans t-banestation, rapporterar Fastighetsvärlden.

I Nynäshamn har Max kommit ett steg närmare en etablering, skriver Nynäshamns Posten. Köpcentrumet Sjötelegrafens ägare ansökte i maj om att få ett så kallat planbesked från kommunen för att bygga en Max-restaurang på sin mark. Enligt ansökan ska den byggas i två våningar på parkeringen intill butiken Jysk.

Kommunstyrelseförvaltningens tjänstemän har gjort tummen upp för ansökan och rekommenderar kommunstyrelsen att ge ett positivt planbesked. 

– Vi vill gärna öppna i Nynäshamn, men ingenting är ännu bestämt, säger Max presskontakt Erik Filén till NP.

I Nässjö har processen kommit längre. Max Burgers AB köpte tomten intill möbelvaruhuset Mio i Nässjö i februari 2019. Nu är det över tre månader sedan Max fick klartecken att etablera sin restaurang vid Sörängsrondellen i Nässjö.

– Vi vill öppna så fort som möjligt, men vi kan inte i dagsläget säga exakt när vi öppnar. Vi bör veta mer i oktober-november. Det beror inte bara på oss utan även på kommunens hantering, säger Max etableringschef, Henrik Lejon, till Smålands Dagblad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078