23948sdkhjf

Snabbmatsställe i Västerås måste byta namn – får inte heta In N Out

Det svenska burgerstället med samma namn som den amerikanska snabbmatskedjan In N Out får inte längre heta så. Justitiekanslern (JK) har gett Bolagsverket bakläxa och därmed tvingas snabbmatsstället i Västerås byta namn. Restaurangen och bolaget heter nu Burger Devil, skriver Vestmanlands läns Tidning.

Trots att JK konstaterar att Bolagsverket varit försumligt när namnet först godkändes så avslås krögarens skadeståndskrav. JK menar att företaget skulle haft reklamkonstnader för ett nytt namn ändå. Om kravet gällt kostnaderna för att lansera det första namnet hade beslutet kunnat bli ett annat.

Bolagsverket har tidigare förklarat att myndigheten godkände registreringen eftersom bolaget var registrerat som In N Out Burgare och inte In N Out Burger.

– Namnet In N Out Burgare AB godkändes för att det inte är identiskt med EU-varumärket, sa Stefan Tärnhuvud, pressansvarig på myndigheten.

In N Out öppnade i februari 2021 på Bäckby industriområde. Efter det påtvingade namnbytet står det nu Burger Devil på skyltarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125