23948sdkhjf

Ännu en mångårig McDonald's stängd

Den 22 augusti stängde McDonald's restaurangen på Kungsgatan i Stockholm som var kedjans allra första i Sverige. Nu har den första restauragen i Värmland gått samma väg. Den 29 augusti slogs portarna igen för city-restaurangen som överlevde 30 år i Karlstad.

Precis som på Kungsgatan i Stockholm bedömer McDonald's att Karlstads-restaurangen, som öppnade 1991, inte har potential nog för att motivera den investering som krävs för att modernisera verksamheten. Istället satsar snabbmatsjätten på att expandera i andra lägen.

– Vi behöver vara säkra på att vi investerar i rätt restauranger med hänsyn till exempelvis hyresnivåer och framtida potential. I Värmland har vi sedan vi öppnade Karlstad City 1991 expanderat och investerat i sju nya restauranger med över 500 anställda som vi bedömer har mer potential än Karlstad City-restaurangen. Även om det såklart är nostalgiskt för mig personligen att stänga resturangen, då jag började min egen McDonald’s-bana här, är det ett förnuftigt beslut, säger Patrik Hjelte, franchisetagare McDonald’s.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126