23948sdkhjf

Ännu en mångårig McDonald's stängd

Den 22 augusti stängde McDonald's restaurangen på Kungsgatan i Stockholm som var kedjans allra första i Sverige. Nu har den första restauragen i Värmland gått samma väg. Den 29 augusti slogs portarna igen för city-restaurangen som överlevde 30 år i Karlstad.

Precis som på Kungsgatan i Stockholm bedömer McDonald's att Karlstads-restaurangen, som öppnade 1991, inte har potential nog för att motivera den investering som krävs för att modernisera verksamheten. Istället satsar snabbmatsjätten på att expandera i andra lägen.

– Vi behöver vara säkra på att vi investerar i rätt restauranger med hänsyn till exempelvis hyresnivåer och framtida potential. I Värmland har vi sedan vi öppnade Karlstad City 1991 expanderat och investerat i sju nya restauranger med över 500 anställda som vi bedömer har mer potential än Karlstad City-restaurangen. Även om det såklart är nostalgiskt för mig personligen att stänga resturangen, då jag började min egen McDonald’s-bana här, är det ett förnuftigt beslut, säger Patrik Hjelte, franchisetagare McDonald’s.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Efter Basta kommer Florentine – glamourös trattoria öppnar i april
Max tar COO och vice vd från Yum Brands
Eldig barkedja öppnar sin nionde krog
Nästan var tredje Sushi Yama-restaurang stängd
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.141