23948sdkhjf

Calle P-trio utlovar mer puls på Berns Asiatiska

Krögartrion från Calle P tar från och med i dag, den 1 september, över det operativa ansvaret för Berns Asiatiska i centrala Stockholm. Mer puls, mer mat och fler drinkar utlovas.

Anton Surtell, Axel Ohlson och Simon Ramn Alenius är trion bakom Sixten och Frans som för tre år sedan inledde ett samarbete med Stureplansgruppen som hittills bestått i att blåsa nytt liv i restaurang Calle P och öppna baren Coquetel Social. Nu ska gänget skriva ett nytt kapitel på Berns Asiatiska, som var den första kinesiska restaurangen i Sverige när den öppnade på 1940-talet.  

Calle P-trion får det kreativa och operativa ansvaret att höja krogupplevelsen på Berns Asiatiska. Anton Surtell ska se till att stämningen blir hög och Axel Ohlson ansvarar för det gastronomiska. Menyn kommer att bytas ut helt och antalet rätter närma sig 50. 

– På drinklistan fortsätter vi att jobba med mötet mellan en svensk och en asiatisk ingrediens i drinkarna, men ökar utbudet och närheten till den asiatiska drycken i form av bland annat Sake och Shaoxing. Vi vill höja både servicenivån och feststämningen ett par snäpp och kommer bland annat rulla ut en drinkvagn i matsalen för att ta allting närmre gästen säger Simon Ramn Alenius.

Berns Asiatiska är en del av Stureplansgruppens portfölj.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095