23948sdkhjf

Orkla satsar på favabönsburgare till restaurangerna

Orkla Foodsolutions lanserar nu en ny burgare gjord av favabönor, även kallad åkerböna, under sitt danska varumärke Naturli'. Den mer allergivänliga och klimatvänliga burgaren är avsedd för restaurangerna.

– I våra lanseringsplaner är det den här typen av hållbara alternativ som gäller och vi kommer fortsätta lansera premiumprodukter från Naturli’, som du kan använda i restaurangköket. Om du är köttätare vill du ha variation och det vill man ju också om man är vegan eller flexitarian, säger Carina Greiff, portfolio team manager, Orkla Foodsolutions, i en kommentar.

Den nya burgaren kommer att vara hundra procent växtbaserad och innehålla både favabönor och ärtor och ha ett högt proteininnehåll. Produktionen sker i Norge med råvara från Europa.

– Man har jobbat med sojaprotein och ärtprotein ett bra tag. Men favabönan är ett nytt, modernt och ett väldigt gott alternativ som dessutom finns nära, och räknas inte som en allergen. Lanseringen av den nya burgaren gör att vi kan erbjuda en variation av veganska proteinkällor, säger Carina Greiff.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063