23948sdkhjf

Systembolaget testar självutcheckning

Stockholms- och Örebrobutiker först ut.

Systembolaget testar självutcheckning och först ut är butikerna vid Torsplan i Stockholm och Kungsgatan i Örebro. Testet inledds den 13 september och är utvecklat för att möta kundernas förändrade köpbeteenden och förväntningar, heter det i ett pressmeddelande. 

– I direkt anslutning till den ordinarie kassan kommer kunder kunna välja kassan med självutcheckning där vi har medarbetare på plats för att säkerställa att Systembolagets försäljningsregler efterföljs. Eftersom alkohol inte är som andra varor kommer vi att genomföra självutcheckningen på vårt sätt.  För oss är det viktigt att kunderna alltid ska kunna lita på att vi säljer med ansvar - med omtanke om alla, säger Emil Agén, butikschef Systembolaget Torsplan. 

Testet är planerat att pågå till maj nästa år och ska och utvärderas löpande med hjälp av externa undersökningsföretag för att göra extrainsatta ålderskontroller och så kallade exitmätningar när kunden lämnar butiken. Därtill ska medarbetarna i testbutikerna intervjuas och först efter utvärderingen kommer beslut fattas om en eventuell utrullning till fler butiker.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Efter Basta kommer Florentine – glamourös trattoria öppnar i april
Max tar COO och vice vd från Yum Brands
Eldig barkedja öppnar sin nionde krog
Nästan var tredje Sushi Yama-restaurang stängd
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.092