23948sdkhjf

Techprofiler investerar i restaurangapp – vill ta tjänsten till USA

Det blir allt mer populärt med digitala bordsbeställningar på svenska restauranger. Appen Weiq fick sitt genombrott i somras och Silicon Valley-baserade Rikard Steiber och Christian Lagerling går nu in och investerar i det skånska företaget, skriver DI Digital.

Techprofilen Rikard Steiber, med en bakgrund på MTG och Google, och GP Bullhound-grundaren Christian Lagerling bidrar med fem miljoner i kapital.

– Efter covid står restaurangbranschen inför stora utmaningar att både säkra lönsamhet och service. Det är här Weiq har den perfekta lösningen för alla restauranger och gäster, säger Steiber i ett uttalande.

Josef Weidman grundade bolaget 2018 i Lund ihop med Henrik Norrman och Alexander Najafi.

– Christian sätter sig i vår styrelse och ska hjälpa oss med vår internationella expansion. Förhoppningen är att ta Weiq till USA. Trots att Silicon Valley är världsledande inom tech ligger restaurangerna där efter inom detta område, säger Weidman till DI Digital.

Appen har hittills laddats ner av 320 000 användare. Bland kunderna återfinns sportbarkedjan O’Learys och Cirkus i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.344