23948sdkhjf

Familjeägd sushikedja växer snabbt i Värmland

På mindre än ett år har famljeföretaget Tod Sushi öppnat fyra restauranger i Värmland. Det började i Sunne i mars, sedan följde Kristinehamn en månad senare. Det har i höst dubblats med en restaurang i Skoghall och en i Arvika.  

Den 16 september öppnade Tod Sushi i Arvika.

– Att etablera i Arvika tyckte vi kändes rätt. Läget är bra med mycket turister, säger Changatumur Myagmar till Arvika Nyheter.

Changatumur Myagmar kommer ursprungligen från Mongoliet och har sedan ankomsten till Sverige för sju år sedan jobbat på olika sushirestauranger. 2017 bildade han och brodern kedjan som specialiserat sig på varma och kalla japanska rätter med noggrant utvalda ingredienser.

– Vi använder det dyraste sushiriset och får färsk lax från Norge två gånger i veckan.

Tod Sushi finns inte bara i Värmland utan även i Dalarna. På restaurangerna i Vansbro och Malung är det precis som i Skoghall Tod Sushi & Thai som gäller, vilket även inkluderar wokad mat.

Eenee Baataa är driftansvarig för restaurangen i Skoghall som öppnade den 20 september. Än så länge har företaget valt att etablera sig i mindre orter runt om i Värmland. Det är, enligt Baataa, ett medvetet val.

– Vi vill inte satsa i stora städer just nu. Vi har funnits i Stockholm, så det är inte så att vi inte vill eller kan. På grund av pandemin så vill vi avvakta. Är det så att vi vill etablera oss i Karlstad så kommer vi att göra det, säger Eenee Baataa till Nya Wermlands-Tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Adam & Albins krogsatsning Solen börjar lysa i april
Bores-bröderna lanserar nya konceptet Ruths Ölhus
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Stacky’s tar in kapital – satsar på restauranger
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.11