23948sdkhjf

Krögare går samman för att ge fler tillgång till vaccin

Den svenska organisationen Vaccine Forward stöttas i kampanj med krogprofiler.

Kockar, krögare och konditorer går ihop för att stötta den svenska organisationen Vaccine Forward. I en film, som släpps i dag den 29 oktober, förklarar Erik Videgård och en rad andra krogprofiler varför det är viktigt att hela världens befolkning får tillgång till vaccin och uppmanar tittarna att skänka vaccinationer till världens fattigaste länder.

Förutom Erik Videgård syns bland andra Jennie Walldén, Siri Barje, PG Nilsson och Daniel Roos i filmen. Även Niklas Ekstedt, Tareq Taylor, Tina Nordström och Carl Jan Granqvist stöttar initiativet som kommer från insamlingsorganisationen Vaccine Forward tillsammans med branschorganisationen Visita.

– Här i Sverige har 83 procent av befolkningen fått minst en vaccination mot covid-19, medan samma siffra i världens fattigaste länder bara är 3 procent. Det här initiativet är ett sätt att väcka uppmärksamhet och få flera att vara med och skänka pengar. Ingen är säker förrän alla är säkra, säger Elisabeth Thand Ringqvist, initiativtagare och medgrundare till Vaccine Forward.

I kampanjen ingår också affischer på cirka 150 restauranger i Sverige, där också menykort delas ut till restauranggästerna. 

– För oss är det inget mindre än en självklarhet, eller rent av vårt ansvar, att vara delaktiga i kampanjen. Och jag vill uppmana alla andra krögare att göra detsamma. Om vi ska få njuta av ett öppet samhälle och levande krogliv behöver alla vaccineras, så att inte mutationer kan utvecklas och komma till Sverige, säger PG Nilsson, grundare av Svenska Brasserier där bland annat Sturehof och Riche ingår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08